Wino. Słownik winiarski: Aromat

Aromat

Aromat – jest substancją używaną w przemyśle spożywczym, której właściwości powodują nadanie odpowiedniego smaku / zapachu produktowi. Aromatem określane są substancje aromatyczne (naturalne, identyczne z naturalnymi oraz syntetyczne), preparaty aromatyczne, aromaty przetworzone, aromaty dymu wędzarniczego i ich mieszaniny. W przypadku produkcji wina dopuszczalne jest stosowanie aromatów naturalnych i identycznych z naturalnymi oraz substancji aromatycznych (wino gronowe aromatyzowane, wino owocowe aromatyzowane).

Słownik winiarski

Jeżeli uważasz, że brakuje jakiejś frazy napisz do nas!

Ostatnio komentowane

  • Aronica

    Piłem vin-kon i nie zgodzę się, że jest lepsze.

    szogoon
  • Conde Noble

    W mojej ocenie 8 na 10, czyli dość wysoko, za taką cenę wielkie zaskoczenie. Aktualnie w Lidlu w...

    Edi
  • Enoteca Nova

    Bardzo kameralne miejsce na zakupy i miłą rozmowę. Ciekawe opowieści Pana Sprzedawcy, dobre i...

    Paula

Zobacz również

Zaprzyjaźnione serwisy