Wino. Słownik winiarski: Klarowanie

Klarowanie

Klarowanie –  jest procesem oddzielania się cieczy od osadu – osad opada na dno, a nad nim pozostaje przejrzysta, wolna od zanieczyszczeń (cząstek) ciecz. Proces klarowania wina, przy prawidłowej fermentacji, powinien przebiegać samoistnie. Po sklarowaniu wino jest rozlewane do butelek.

Słownik winiarski

Jeżeli uważasz, że brakuje jakiejś frazy napisz do nas!

Ostatnio komentowane

  • Aronica

    Piłem vin-kon i nie zgodzę się, że jest lepsze.

    szogoon
  • Conde Noble

    W mojej ocenie 8 na 10, czyli dość wysoko, za taką cenę wielkie zaskoczenie. Aktualnie w Lidlu w...

    Edi
  • Enoteca Nova

    Bardzo kameralne miejsce na zakupy i miłą rozmowę. Ciekawe opowieści Pana Sprzedawcy, dobre i...

    Paula

Zobacz również

Zaprzyjaźnione serwisy